MEANWHILE – Friss szeletek az IT és az üzlet világából (szept. 01- szept. 08)

 In MEANWHILE, Microsoft

Veszély a látóhatáron, Locky visszatér. 2017 új fejezetet hozott a meteorológiában. Rákot diagnosztizál az okostelefonunk. Mostantól videót is nyomtathatunk.

Locky visszatér

2016-ban több milliárd dollárt húztak be az áldozatoktól a Locky kitalálói, de nem elégszenek meg ennyivel, most feltámadt a zsarolóvírus és újult erővel támad. Védekezni nem lehetetlen, csak pár apró lépésre kell ügyelné és van esélyünk.

Bővebben

Mindig is mondtuk, hogy a modern technológia egyik fontos eleme a felhő

Ez azonban egy egészen más felhő. Az ABC News 2017-hez méltó szintre emelte az időjárás-előrejelzést. Jobban mondva egy különleges kiadást láthatunk, mely az e pillanatban is tomboló Irma hurrikán működését hivatott bemutatni. Ennél szemléletesebb és modernebben aligha lehetett volna ábrázolni a monstrumot.

Videó

Már rákot diagnosztizálnak az okostelefonok

Habár sem gyógyítani, sem megelőzni nem tudjuk még a hasnyálmirigyrákot egyetlen okostelefon segítségével, nagyságrendekkel nagyobb esélyeket adnak a kezünkbe egy egyszerű app segítségével. A szem elszíneződését vizsgálva az alkalmazás hatékonyan képes felismerni a kezdeti stádiumú betegséget, melyet így a korábbiaknál sokkal nagyobb esélyünk van kezelni.

Bővebben 

Egy telefon, ami 25x gyorsabb, mint az eddigiek és cserébe tovább bírja egy feltöltéssel

Jójó, telefonról még nem beszélhetünk, de jövőbeni létezésére igen erős bizonyíték lehet a Huawei által bemutatott Kirin 970-es chip. Elődeinél 25x gyorsabb és 50x hatékonyabb, valamint mindezt a teljesítményt kisebb energiaigénnyel képes elérni. Mi előrelépés, ha nem ez?

Bővebben 

Kinyomtatnád ezt a videót? Persze, tessék, kész.

Gondolom mindenki ábrándozott már, hogy a jövőben egy cikket a benne lévő beágyazott videóval  fogunk kinyomtatni. A Harry Potter rajongóknak ez pedig már nem is újdonság. A jövőt most elhozta egy Abhishek Singh nevű egyetemista. Az teljes egészében általa gyártott Polaroid replika egy speciális kazettára nyomtatja pillanatok alatt az elkészített rövid videót.

Bővebben

Te: Mi az a bolt a sarkon a templommal szemben Google: Virágüzlet, a nyitva tartása érdekel?

A Google Street View mindig is hihetetlen élményt tudott nyújtani az erre fogékonyaknak. Órákig kalandozhattunk teljesen ismeretlen helyeken. Most emelik a szintet: új, sokkal jobb fényképezőket kapott az autó, így már a keresőmotor működésében is segédkezhetnek az összegyűjtött képek. Ideális esetben a fotókról a Google rendszere automatikusan felismeri egy üzlet nyitva tartását és hozzákapcsolja annak profiljához.

Bővebben

Érdekesnek találtad a témát? Add meg e-mail címed és mi elküldjük neked hónap végén négy legnépszerűbb blogbejegyzésünket!

Blogposzt hírlevél regisztráció
Sending
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

meanwhileMicrosoft Teams