MEANWHILE – Friss szeletek az IT és az üzlet világából [Október]

 In MEANWHILE, Microsoft

Az ősz már javában tart, még ha az időjárás ezt nem is tükrözi, de a nagyvilág eseményei nem állnak meg…sőt. Újabb csúcsrekordok a telefonpiacon, a kémkedés él és virul…és már nem biztos, hogy csak kémek csinálják.

Egyre többe kerül a hanyagság. IT biztonságunk kiépítése az egyetlen racionálisan jó döntés.

“Értékeld fel, mennyibe kerülne neked, ha a cég minden adata eltűnne vagy rossz kezekbe kerülne és azt költsd biztonsági megoldásokra. Előbb vagy utóbb ezt az összeget úgy is ki kell fizetned.”- tarja a mondás. Jelenleg pedig ez a mondás úgy is igaz, hogy egyre többet kell fizetned.

Bővebben

A szemébe mondhatjuk a Google-nek, hogy ha túl pofátlanná kezd válni

Az ma már nyílt titok, hogy mi mindent tud rólunk a Google. Az viszont talán még nem, hogy ebbe nekünk is van beleszólásunk.

Bővebben 

X-ek versus Pixelek. A csúcstelefonok háborúja talán még sosem volt ennyire kiélezett.

Az Apple azt a módszert vallja, hogy egy lépést előre, aztán még kettőt előre. Így történhetett, hogy egy napon jelentették be az Iphone 8-at és X-et, vagy 10-et. Utóbbi a sikertermék 10. évfordulóját hivatott fémjelezni.

A Google azonban ezt a haladást nem engedi el maga mellett ölbe tett kézzel és maga is kifundált valamit, ami odacsap a nagyok asztalára.

Bővebben

Elég egy jópofa videóbejelentkezés és évekre hitelbe verhetjük magunkat

Sokmindentől függ, hogy végül milyen ítélet születik, de az az egy biztos, hogy most már nem vehetjük félvállról a képek elkészítéséhez és megosztásához tartozó jogi iránymutatásokat. Nem biztos, hogy elég lesz csak egyszerűen eltávolítanunk a rosszkor készült felvételt, lehet, hogy súlyos összegeket is fizetnünk kell a “károsultnak”.

Bővebben

Meglop a saját autónk? Hát…

Több gyártó is gyanúba keveredett, miszerint jóval több adatot gyűjtenek és osztanak meg rólunk, mint ami a működésükhöz szükséges lenne.

Bővebben 

Hacker hackernek farkasa

Egy egészen új dimenzióba emelkedett a kiberbűnözés. Most már nem csak vállalatokat és átlagos felhasználókat, hanem egymást is támadják a különböző hackercsoportok.

Bővebben

Érdekesnek találtad a témát? Add meg e-mail címed és mi elküldjük neked hónap végén négy legnépszerűbb blogbejegyzésünket!

Blogposzt hírlevél regisztráció
Sending
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

meanwhile