[vc_row][vc_column][vc_column_text]A Microsoft már több felhasználójától is kapott visszajelzést, hogy jobb lenne, ha könnyebbé tennék a felhasználói adatok OneDrive-ba történő áthelyezését. A felhasználók örültek volna egy egyszerű gombnak, amit megnyomva az Asztal, a Dokumentumok és a Képek tartalmát a OneDrive mappáiba mozgathatják.

Nos, mostanra valósággá vált ez az igény, és bemutathatjuk a ’Known Folder Move’ (KFM)-funkciót a OneDrive-on.

Az Ismert mappák (Known Folders) a globális útjelzők a Windowsban amelyek a felhasználó meghajtójának a helyét reprezentálják – segítenek a felhasználóknak rendszerezni a legfontosabb fájlokat és elérni őket különböző alkalmazásokból. Ilyen mappa pl. a Dokumentumok, a Képek, az Asztal, amiknek a tartalmát A KFM segít a OneDrive-ba áthelyezni. A képernyőképek és a Kamera Roll fájljaival is eljárhatunk így, ha a Képek mappa a KFM-el kerül megnyitásra.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35235″ img_size=”full” alignment=”center” title=”Amit a felhasználók láttak eddig…”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35240″ img_size=”full” alignment=”center” title=”Amit a felhasználók látnak ezután! “][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nem sok dolog változott, ugye? Ez is volt a cél. A háttérben a KFM a kívánt tartalmat a OneDrive-ra mozgatja, így az folyamatosan szinkronban van a felhővel, tökéletesen védett és minden eszközről elérhető. Ezek a folyamatok persze egyáltalán nem zavarják vagy lassítják a munkát!

Ha IT admin vagy, akkor beállíthatod a csoport használati irányelveit, ösztönözve a felhasználókat a KFM használatára. Még több infóért érdemes elolvasnod az eredeti cikket! A képen látható, mivel fognak találkozni a végfelhasználók. (OneDrive beállítások> Automatikus mentés>Mappák frissítése)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35243″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Így néz ki a végfelhasználók számára a KFM. Először egy rövid ellenőrzést indít a nem támogatott fájlok kiszűréséhez.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35246″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Az ellenőrzés szerint minden fájl támogatott, így a felhasználónak most már lehetősége van, hogy a mappáit a OneDrive-ra helyezze át.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35248″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ha letiltod vagy nem konfigurálod ezt a beállítást, akkor a “Fontos mappák védelmének beállítása” ablak nem fog megjelenni automatikusan a felhasználók számára.

Ha viszont igen, az alábbi lesz látható:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35249″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ha a felhasználó nem végzi el az áthelyezést, egy nagy, aktivitás központú üzenet ugrik fel:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35272″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Ha a felhasználó úgy dönt, hogy bezárja az üzenetet, akkor egy újabb, kisebb üzenet jelenik meg, amit viszont nem lehet bezárni az áthelyezés befejezése előtt:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35274″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Jó ha tudjátok, hogy akár a felhasználók beavatkozása nélkül is automatizálni lehet a KFM-funkciót. Akinek a tetszését elnyerte ez a praktikus újítás, és már tűkön ül, hogy használhassa, annak jó hír, hogy nálunk július végétől lesz elérhető. 😉

Még több információért olvassátok el az eredeti cikket ITT.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.