Funkcionalitás téren mindig is voltak jelentős átfedések a Skype for Business és a Microsoft Teams között. Rengeteg cég vacillált a két megoldás között, de a Microsoft legújabb döntése véglegesen megoldja a cégvezetők dilemmáját. A világ egyik legnagyobb szoftvervállalata ugyanis úgy dönött, hogy végérvényesen kivezeti a Skype for Business-t és helyette a Microsoft Teams-et állítja a cégek szolgálatába.

A döntés hátterében az áll, hogy a Microsoft a termékeit szeretné az egyre mobilisabbá és szociálisabbá váló világ igényeire szabni. A cég felmérései alapján a mai modern munkahelyeken az emberek munkaidejük több mint 80%-át egymással együttműködve töltik, illetve a cégeken belül formálódott kollaboratív csapatok száma is megduplázódott az elmúlt években. Emellett, a Teams a Microsoft egyik legdinamikusabban fejlődő üzleti applikációjának bizonyult, hiszen már több mint 329.000 cég használja világszerte.

Ha eddig Skype for Business-t használtál cégen belül, akkor sem kell aggódnod, hiszen a két platform közötti váltás nem hirtelen fog megtörténni. A Microsoft tervei szerint a különböző funkciókat verziónként fogják belefejleszteni a Teams-be, így azoknak, akik eddig a Skype for Business Prémium csomagját használták érdemes lesz várni, amíg az összes funkció bele nem kerül az új rendszerbe.

A Microsoft Teams funkciói

Ha a Microsoft Teams-et a Microsoft Office 365 haladó megoldásaival együtt használod, akkor egy olyan komplett kollaboratív platform fog rendelkezésedre állni, ami lefedi az összes cégen belüli munkamenetet, így nem lesz szükséged más rendszerek használatára.

Nézzük meg, milyen lehetőségeket kínál vállalatod számára a Microsoft Teams, hogy mindig gördülékenyen mehessen a cégen belüli információáramlás.

Kommunikáció

Továbbra is használhatóak lesznek a Skype for Business már jól ismert kommunikációs eszközei. Emellett új megoldásokkal bővül a Microsoft Teams, amik segítenek abban, hogy a kollégák egy kötetlenebb és emberbarátabb környezetben dolgozhassanak együtt. Ezentúl emojik, GIF-ek és matricák is használhatóak a megszokott privát és csoportbeszélgetések, hívások és konferencia beszélgetések során. Ezáltal a kommunikáció sokkal átláthatóbbá és közvetlenebbé válhat. Továbbá könnyen kapcsolatot létesíthetsz más cégekkel a világ bármely tájáról.

Integrált applikációk az egyszerűbb együttműködésért

A Teams-en belül könnyen hozzáférhetsz a már ismerős Office 365 applikációkhoz, amik eddig  is megkönnyítették céged életét. Férj hozzá fájlokhoz, beszélgetésekhez és eszközökhöz ebben az új csapatokra szabott online munkatérben. Hozz létre, szerkessz és ossz meg dokumentumokat, vagy használd a SharePoint, OneNote, Power BI és Planner integrációkat. Emellett a Microsoft Teams e-mail megoldásokat is biztosít cégek számára, hogy az összes munkatársukat könnyedén informálhassák a nap bármely szakában.

Testreszabhatóság és könnyű bővíthetőség

A megújult Microsoft Teams olyan megoldásokat kínál felhasználói számára, amikkel gyorsan és praktikusan a saját igényeikre szabhatják azt. Rögzíthetsz fájlokat, hogy később gyorsan megtaláld azokat, botokat hozhatsz létre amik a csapatod helyett dolgoznak, és olyan harmadik személy által fejlesztett programokat integrálhatsz, amiket cégen belül nap mint nap használtok.

Beépített biztonság

A Microsoft Teams lehetőséget ad a vállalatoknak arra, hogy a hiperméretű Microsoft Cloud-ban tárolják az adatokat, de opcionálisan helyi adattárolásra is nyújt megoldást. A megújult rendszer megfelel az összes adatvédelmi szabálynak, mint például az EUMC, HIPAA és más hatóságok által felállított követelményeknek is. Az eDiscovery beépített biztonsági funkciónak és a multi-faktor autentikációnak köszönhetően a regisztrált és vendég felhasználók adatai is biztonságban tudhatóak.

Ha egy olyan platformot keresel ami biztonságos, megbízható és megfelel a 21. századi munkahelyi és szociális elvárásoknak, akkor a Microsoft Teams egy remek megoldás céged számára. Ez a teljeskörű platform kiváló eszköz arra, hogy javítsd a belső kommunikációt, kommunikálj a partnereiddel, személyes adatokat tárolj, és a vállalatod dokumentumait rendszerezd. Ha még csak keresed a megfelelő megoldást a fentemlített feladatokra, vagy már lefedted egy részüket a Skype for Business használatával, akkor ideje áttérned erre az innovatív és átfogó üzleti megoldásra még mielőtt nem késő.


Ezek is érdekelhetnek még: