Technika – Mondani sem kell mekkora súllyal bír, ha a vállalati szféráról beszélünk, és persze sikerről.

Ha jól megnézzük a technikai manővereket az üzlet világában, vagy a vállalkozásokra nehezedő állandó nyomást, hogy a beruházások megtérülését biztosítsák, látható, hogy nem intézhetjük el a dolgot egy egyszerű „a technika fontos” kijelentéssel. Jóval többről van szó.

E téma vagy ezer irányból megközelíthető lenne. Mi most olyan Microsoft Azure előnyöket fogunk bemutatni nektek, ami kis- és középvállalkozásoknak egyaránt különösen hasznos lehet. 

Ahogy fókuszunk is mutatja, úgy gondoljuk: ha felhő, akkor Azure. Ez a szolgáltatás kiemelkedik többi társa közül. Meggyőződésünk pedig nem csupán az elégedett felhasználók számának rohamos növekedésén alapszik… Egyet már az elején kijelenthetünk: az Azure olyan előnyöket ad felhasználói kezébe, amelyek birtokában azok jó eséllyel lehagyják vetélytársaikat a versenyben.

De lássuk, mik ezek:

A Microsoft Azure

1. … gyors. De tényleg.

Evidencia, sőt már-már közhely is, hogy rohanó világunkban különösen nagy szerepet kap a sebesség. A céges szférában ez hatványozottan igaz. Az Azure-előnyök kontextusában nézve ez az elengedhetetlen gyorsaság elég sokrétű. A telepítései módosítások például minden más konkurens szolgáltatáshoz képest gyorsabban mennek végbe. Az infrastruktúra-módosításokról ugyanez mondható el, akárcsak a skálázhatóságról (mind horizontális, mind vertikális). Van, aki gyorsan szereti…

2. … rugalmassá tesz

Azok a vállalkozások, amelyek Azure-t használnak, a megoldások fejlesztésekor jelentős előnyre tehetnek szert: tesztelhetnek, visszajelzéseket gyűjthetnek, és újrakezdhetik egy tetszőleges pontról. Megvan tehát a lehetőségük új utak és technikák megismerésére. Még fontosabb, hogy kipróbálhatnak funkciókat, majd eldönthetik, szükségük van-e rá vagy sem. Mindez anélkül mehet végbe, hogy nagy költségekbe vernék magukat – vagy épp elkezdenének kiépíteni egy egész infrastruktúrát, ami később aztán nem működik megfelelően. A költségekre visszatérve: az Azure esetében a számlázás perc és használat alapú!

Az innováció nagyobb hatással van az üzletre, mint hinnénk. Ez a fajta agilitás nem csak egyszerűen abban segít egy csapatnak, hogy megoldjon problémákat, hanem ezáltal abban is, hogy nagyságrendekkel több feladatot oldjon meg. Nem kell zseninek lennünk hozzá, hogy rájöjjünk, ez a gyors fejlődés egyik alapköve.

3. … globálisan elérhető

Az Azure a világ 30 különböző régiójában működik. Ez azt jelenti, hogy több helyen van jelen, mint az Amazon Web Services, vagy a Google Cloud. Az, hogy egy cég szolgáltatásai a Microsoft globálisan elhelyezett adatfarmjaiban futnak, nemhogy sokat segít, hanem elengedhetetlen. Azoknak a klienseknek, akiknek arra van szükségük, hogy dinamikusan módosíthassák applikációik globális lábnyomát, teljesítményük és felhasználásuk függvényében, tökéletes választás az Azure. Biztosak lehetünk benne, hogy mindig remek felhasználói élményben lesz részünk – ami nem függ a földrajzi elhelyezkedéstől.

4. …teljesen integrált fejlesztői környezettel rendelkezik

Pirospont jár még az Azure-ba beépített Visual Studio-ért is – ami az utóbbi idők talán legjobb csoportmunka eszköze. Az integráció pofonegyszerű benne; minden interakció pontosan visszakövethető marad, ami jelentősen megkönnyíti a munkát. Egy plusz dolog, amiért a fejlesztők szeme csillogó lehet az az, hogy egy kattintással GIT-repository-ként is használható a felület. További előny az Azure-ban a dolgok internete (IoT): segítségével könnyű művelet a smart óra által összegyűjtött egészségügyi adatok összehasonlítása, megjelenítése és értelmezése. Az Excelről pedig fontos megjegyezni, hogy – mivel sok cég bíz rá különösen bonyolult folyamatokat – létrehoztunk egy motort, ami kihasználja az Azure skálázhatóságát, ezáltal növeli a teljesítményt.

5. … nem hagy cserben

Minden fejlesztési projektnek vannak életciklusai ugyebár: tervezés, vázlat, fejlesztés, tesztelés, javítás, kiadás. Az Azure végig támogatja ezeket a ciklusokat, nézzük, hogyan…

Source controll: Ha több programozó dolgozik egy projekten, akkor ennek a szoftvereknek hála, karakter pontosan vissza lehet követni, hogy ki, mit és mikor változtatott a kódon.

Unit testing: ez egy gyakorlatilag automatizált részegység teszt. A készülő programot rákötik egy automatára, ami elárasztja bemenettel, és megnézik, hogy van-e olyan bemenet, amitől a program meghibásodhat.

Integration testing: egy programnak a legtöbb esetben más szoftverekkel kell együtt működnie, ebben a fázisban azt tesztelik nincs-e egymásra káros hatással a fejlődő program és a környezet (OS, telepített programok, hálózat… stb.)

Delivery: Azure-ból terjeszteni a terméket NAGYON könnyű.

Go live tools: a markodba nyomnak egy csokornyi szoftvert, ami abban segít, hogy az elkészült alkalmazásodat pillanatok alatt éles rendszerként elindíthatod Azure-ban.


Nos, habár még csak a felszínt kapargattuk, tisztán kirajzolódik, milyen széles palettán könnyítheti meg felhő-működésed az Azure. Éles a verseny a szolgáltatók között, szerencsére mind jót akarnak nekünk. Ezért folyik ádáz munka minden cégnél és ezért akkora érdem, hogy a Microsoft saját felhő-platformját az élen tudja tartani ebben a harcban. Ez mind pedig csak üzemanyagként szolgál a fejlődésben, aminek végül mi, felhasználók örülhetünk igazán.

További információkért látogass el az Azure-t bemutató oldalunkra.

Forrás: redpixie.com


Ezek is érdekelhetnek még: