Két év múlva ezen a napon már egy hete hűlt helyét találjuk a Skype for Business Onlinenak. A friss bejelentés szerint ugyanis 2021. július 31-én a Microsoft megszünteti ezen szolgáltatását.

Skype for Business visszavonultatási terv

Bizony létezik ilyen. Ez a következő két éves tervezet arra, hogy a felhasználók a lehető legsimább átmenetet élhessék meg a jelenleg használt Skype és a jövőt jelentő Teams között. Ehhez egy részletesen kidolgozott programmal nyújtanak segítséget.
Fontos információ, hogy a fent említett dátumig a szolgáltatás teljes funkciójában működni fog, szükség esetén akár új felhasználókat is nyugodtan hozzáadhatunk majd.

Azonban 2019. szeptember 1-től a cég megkezdi a fokozatos átirányítást, így az új Office 365 felhasználók esetében már a Teams platformot fogja előtérbe állítani.

A jövő platformja: Teams

A jövő platformja: Teams

A Microsoft Teams 2017-ben született platform, mely kezdete óta célul tűzte ki a céges kommunikáció teljes kiszolgálását. Olyan központi egységgé tudott fejlődni, mely magában foglalja a chat-, telefon-, és videó alapú kommunikációt, fájlmegosztást és cserét, közös munkát és számos egyéb kiegészítő funkciót. A Microsoft ezzel a bejelentéssel jelzi, hogy teljes magabiztossággal eljutottak arra a pontra, amikor úgy érzik, a Teams nem csak a Skype egy továbbfejlesztett változata, de segít az alapjaitól újragondolni a belső kommunikációt és ezzel megreformálni a működést.

Az átállásról további információkat itt találsz.


Ezek is érdekelhetnek még: