Microsoft CSP és EA szerződések összehasonlítása, partner váltás, licence transzfer

Milyen licencelési módok közül tudok választani?

A Microsoft előzetes elköteleződés alapú (commitment based)  valamint használat alapú (usage based) licencelési lehetőségeket biztosít azon ügyfelei számára, akik Microsoft felhő szolgáltatásokat, letelepíthető  (on-premises ) szoftvereket és/vagy Frissítési Garanciát szeretnének vásárolni, egy megbízható partneren keresztül.

Nagyvállalati Microsoft szerződések (Microsoft Enterprise Agreement és Microsoft Enterprise Subscription Agreement):

Előzetes elköteleződés alapú szerződések olyan Vállalatok számára ahol 500 vagy több felhasználó/eszköz található (Állami Intézményeknél 250) A szerződés 3 éves intervallumra biztosítja a legjobb ár/érték arányú megoldást. A nagyvállalati szerződés része maga az Aaap szerződésre (Enterprise Enrollment), az előfizetési szerződés (Enterprise Subscription Enrollment), a szerver és felhőszolgáltatási szerződés (SCE). A szoftverkövetés a szerződés időtartamára biztosított.

Microsoft Open License, Microsoft Open Value, and Microsoft Open Value Subscription

Mennyiségi licence szerződés 5 és 499 felhasználó/eszköz közötti vállalkozásoknak felhő és on-premise szoftverek vásárlására. Az Open Licence konstrukcióban vállalati, állami, egyetemi és nonprofit intézmények vásárolhatnak, a szoftverkövetés pedig opcionális. Az Open Value licencelés nem kíván teljes vállalti lefedettséget, előzetes elköteleződést igényel vállalati és állami intézémnyek részére. A szoftverkövetést tartalmazza a szerződés.

Microsoft Online Előfizetői Szerződés

Ez az előfizetési szerződés lehetőséget biztosít a vállalati, állami és egyetemi intézmények számára hogy felhőszolgáltatásokat vegyenek igénybe direktben a Microsofttól, akár 1 főtől is. A fizetéshez a legtöbb esetben bankkártya szükséges. On-premise és kiegészítő szoftverfrissítés nem érhető el ebben a konstrukcióban.

Microsoft Felhő Szerződés (Microsoft Cloud Agreement)

Felhő szolgáltatási szerződés olyan vállalati, állami és oktatási intézmények számára – akár 1 felhasználó/eszköztől – akik teljes mértékben kiszervezett szolgáltatási opciót keresnek egy felhő szolgáltatói partneren keresztül. /Cloud Solution Provider (CSP)/ A CSP partner egy egyszerűen kezelhető, bővíthető, felhasználás alapú Microsoft szolgáltatást tud nyújtani kibővítve a CSP Partner által kinált sokoldalú szolgáltatási lehetőségekkel.  Különálló on-premises szoftver és frissítési támogatás nem elérhető a felhő szerződésben. (kombinálható például egy EA vagy Open licence konstrukcióval)

(MPSA) Microsoft Products and Services Agreement

AZ MPSA szerződés egy egyszerűsített mennyiségi licence szerződés a legalább 250 felhasználó/eszközzel rendelkező vállalkozások vagy állami intézmények számára. A szerződésben Microsoft felhőszolgáltatásokat (Office 365, Azure, Dynamics, stb) és on-premise szoftvereket vásárolhatunk, teljes vállalati lefedettségi kötelezettség nélkül. A szerződés örökös licencelet tartalmaz, a frissítési támogatás opcionális elem.

Szerződések összehasonlítása

CSP

0 +
felhasználó/eszköz
0 év
havi számlázás

Open

0 +
felhasználó/eszköz
0 év
éves számlázás

MPSA

0 +
felhasználó/eszköz
0 év
egyszeri számlázás

EA, EAS

0 +
felhasználó/eszköz
0 év
éves számlázás

Elérhető szolgáltatások

 • felhő szolgáltatások
 • Office szoftverek
 • vállati, állami, oktatási intézmények
 • 1 év árgarancia
 • felhő szolgáltatások
 • on-premise szoftverek
 • szoftverkövetés (opcionális)
 • vállati, állami, oktatási, nonprofit intézmények
 • 1 év árgarancia
 • felhő szolgáltatások
 • on-premise szoftverek
 • szoftverkövetés (opcionális)
 • vállati és állami intézmények
 • 1-3 év árgarancia
 • felhő szolgáltatások
 • on-premise szoftverek
 • szoftverkövetés (opcionális)
 • vállati és állami intézmények
 • 1-3 év árgarancia

Hogyan tudok váltani, hosszabbítani?

A Microsoft havi konstrukciójú szerződéseinél (mint például a CSP) a váltás kifejezetten egyszerű, akár menet közben is megtörténhet, kieséssel az üzletemenetben nem jár, csupán adminisztrációs munkát igényel. Az éves vagy EA szerződések esetén LSP partner váltására is van lehetőség, legtöbbször a szerződés fordulónapjával.

Mennyiségi módosítás az online szolgáltatások esetében havi rendszerességgel történik és CSP esetében akár azonnal megtörténhet. OV, OVS, EA, EAS szerződéseknél a mennyiséget rendeléssel lehet növelni, melynek átfitási ideje több nap is lehet az online szolgáltatások esetében.

On-premise szoftvereknél mennyiségi licence szerződésünk használatával tudunk telepíteni (VLSC), így a módosításokat utólag is el lehet végezni.

LSP (License Service Provider) váltását normál esetben a szerződés fordulónapjával (általában évente) tudjuk kérni.

Kérj visszahívást, segítünk!

Kérjen visszahívást, segítünk!

Start typing and press Enter to search