Három hét alatt, de végül megérkezett a Google chromecast irodánkba. (Köszönjük Bencének az US-HU szállítást)
A vásárlás menete viszonylag egyszerű (lenne ha az USA-ban lennénk, így némi Windows Azure-ban üzemeltetett VPN szerver segítségével, Amerikai címre tudjuk kiszállítatni az eszközt), a Google Play áruházon keresztül 35, kiszállítással együtt 45 dollár körül miénk a stick.

Chromecast teszt

Kicsomagolás: Egy elegáns, fehér (már már Apple csomagolást idéző) dobozban érkezik a cucc. A doboz tartalmazza a chromecast

dongle-t, egy amerikai szabványú 220-as csatit, egy kb 5cm?? hosszú HDMI hosszabbítót, és egy kb 1 méter hosszú usb kábelt (ezzel tudunk tápot adni).

Telepítés: Az eszközt dugjuk be a TV valamelyik HDMI portjába, csatlakoztassuk az USB-s tápot és kezdhetjük is. A beüzemelés tényleg nem több mint két perc. Töltsük le a Chromecast appot: https://cast.google.com/chromecast/setup , indítsuk el, miután automatikusan megtalálta az eszközt, állítsuk be a helyi Wifi hálózatra és készen is vagyunk.

Használat közben: Chromecast jelenleg a következő funkciókat támogatja: YouTube, Google Play Music, Google Play Movies & TV, Chrome mirroring és Netflix. (Ebből hazánkban a YouTube és a Chrome mirroring működik) A Chrome böngésző jobb felső sarkában megjelenik egy kis chromecast ikon, ezt megnyomva az aktuális tabon lévő kontentet rögtön ki tudjuk tolni a TV-re, videóval, hanggal együtt. Ami zseniális a dologban, hogy közben nyugodtan elnavigálhatunk a gépen tabok és programok között, a TV-n mindig a megjelölt TAB tartalmát fogjuk látni!!

Youtube App: A Chrome alatt megnyitott youtube videókat két klikkeléssel a TV-re küldhetjük, ráadásul a stream kezelését a chromecast átveszi, direktben tölti, nem a gépünkön/telefonunkon keresztül. Elég folyamatos élményt ad, sokkal élvezhetőbb mint az Apple TV képernyőmegosztása. Néha sikerült pár furcsaságot előcsalni, pl. a böngészőbe elkezdte lejátszani tök random időben a videókat, így a laptopról és a TV-ből is ugyanazt a klippet hallottuk. Nem a legprofibb élmény. Playlist lejátszása közben néha kiakad, ilyenkor a legzavaróbb hogy nem tudunk a következő számra sem váltani, szóval lehet mindent előről kezdeni. Ezen van még mit javítani.

A Chromecast a teljes képernyőt is meg tudja osztani, ez jelenleg experimental funkció, a hangot nem is vitte át a teszt alatt. (gondolom hogy filmet nézni ne legyen túl élvezetes)

Nézzük azt, ami itthon még nem elérhető: Netflix, Google Play. iOs.