Mi folyik itt Facebook-on?! – az új Messenger margójára

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Elég sok újítás történt a Facebook Messenger háza táján az utóbbi időben. Két típusú ember létezik, ami a változásokhoz való viszonyt illeti: aki zsörtölődik miattuk, és aki falja az újdonságokat. Mindegy melyik típusba tartoztok, ez a cikk tetszeni fog!

UPDATE!!! …azóta még több újítás történt! Legörgetni és elolvasni ér! 😉

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ez a legszebb rész!

Ha a mobilod régebbi, mondhatjuk, hogy kötelező letöltened ezt az appot. Sokkal kevesebb helyet foglal, kevésbé terheli a telefont, az akksit sem meríti úgy, és gyorsabban is működik. Mi az? Facebook Lite.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kapj el, ha tudsz!

Ez nagyon jól fog jönni például útbaigazításkor. Néhány gombnyomással ugyanis egy élő térképet oszthatunk meg az ismerősünkkel. A real time sétafikálás legfeljebb 60 percig fog tartani, de már ez is életmentő lehet olykor, ha jól belegondolunk. A megosztás egy külön gombot is fog kapni, hogy minél könnyebb legyen a használat. Nagyon-nagyon hasznos és praktikus![/vc_column_text][vc_single_image image=”30390″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

„Például @Te, @te, @te…”

Ezért az újításért jár a keksz. Mérföldekkel könnyebb lesz vele az eligazodás a csoportos beszélgetésekben. Ha már annyi sor van szemünk előtt, hogy fenyeget a „bármit is szem elől veszítés” veszélye, nyomjunk egy @ jelet, majd ez után írjuk be a megszólítani kívánt személy nevét. Ez a facebook-on használatos betagelés chates megfelelője. Taps!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

“Imádom”, “vicces”, “szomorú”, “dühítő”

A nagybetűs facebook-on lévő reakciógombok is követnek minket a Messengerbe. Ezentúl így is reagálhatunk egy-egy üzenetre chaten. A szokásos 4 szmájli mellé érkezik egy lefelé és felfelé mutató hüvelykujj is. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Messenger Day – ne…

Nem túlzás azt kijelenteni, hogy e funkció az egyetlen balul elsült újítás a Messenger háza táján. De ez annyira balul sült el, hogy az három másikat is kitesz… A lényeg röviden, tömören, hogy azonnal feliratozható és matricázható mozgóképekkel oszthatjuk meg ismerőseinkkel a nap történéseit. Aki használja a Snapchat-et, annak nem kell magyarázni a jelenséget…

[/vc_column_text][vc_single_image image=”30388″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Legyen tánc! … vagyis játék!

Emlékeztek arra, amikor a Messengeren belül még csak sakkozni és kosarazni lehetett? Már ennek is örültek a játékok szerelmesei, hát még a később érkező újabb tucat játéknak, az Instant Games-nek. Facebookék azt ígérik, ezentúl vagy ötven új játék lesz elérhető. (ÖTVEN!!!) Például golf, bingó, Pac-Man, Lego Batman, sudoku, passziánsz, és a híres Nokia féle Snake. Multiplayer (többjátékos) játékokat is választhatunk majd, ami megint csak jó pont – viszont a játékokhoz mindenképp szükségeltetik internet, csak, hogy ne legyen túl szép az élet. ?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Discover részleg, cégeknek

Ez az új funkció még nem biztos, hogy mindenki számára elérhető idehaza. Mindenesetre igen praktikus cégek számára. A hozzátartozó gomb megnyomásával vállalkozások között keresgélhetünk. Az oldal tetején a legnépszerűbbek foglalnak helyet, alatta pedig kategóriákra bontva a többiek. A keresőmező segítségével minden céges oldalt egyszerűen megtalálhatunk. Hasznos!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bőven lesz bővítmény

Nem titkolt szándéka Facebookéknak elérni azt, hogy ha egyszer bejelentkeztünk Messengerbe, maradjunk is ott. Továbbra is a beszélgetés marad a prioritás, azonban, hogy ne kelljen ki-bejelentkezni appból appba, kaptunk bővítményeket! Kedvenc számainkat például megoszthatjuk partnerünkkel vagy egy egész beszélgetőcsoporttal a beépített Spotify-on keresztül. Lassan az Apple Music is elérhető lesz a Messenger bővítményként. Öröm és boldogság!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

M, a virtuális asszisztens

A hihetetlenül egyszerű és banális elnevezésű M, a mesterséges intelligenciával rendelkező messenger-asszisztens figyeli a beszélgetéseinket, és nemcsak válaszlehetőségeket javasol, de emlékeztet a megbeszélt találkozóinkra. Ha épp az evés kerül szóba, akkor felajánlja az ételrendelés lehetőségét a delivery.com alkalmazás segítségével. Ki sem kell lépnünk a Messengerből: a rendelés és a fizetés is elvégezhető bejelentkezve. ?

UPDATE, UPDATE, UPDATE!

A korábban leírt fejleményeket olvasva sejthettük, hogy M “okosságának” szintje nem áll meg ott, ahol van. Azóta megtanult még három dolgot, amelynek hála még gyorsabb és hatékonyabb lehet a kommunikáció Messengeren. 

1.) Ha egy beszélgetésben hivatkozást küldünk, automatikusan felajánlja annak mentését, ha csak később szeretnénk elolvasni.

2.) Ha beszélgetőpartnerünknek születésnapja van, M figyelmeztet minket, hogy ne felejtsük el felköszönteni. 

3.) Ha egy beszélgetésben előjön a szó arról, hogy ne folytassuk-e telefonon, M azonnal felajánlja a video- vagy hanghívás lehetőségét. 

M még többet tud! 🙂[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner css=”.vc_custom_1468999961063{padding-right: 5% !important;padding-left: 5% !important;background-image: url(https://systemfarmer.hu/wp-content/uploads/2016/06/mintas_hatter.jpg?id=27411) !important;}”][vc_column_text]

Érdekesnek találtad a témát? Add meg e-mail címed és mi elküldjük neked hónap végén négy legnépszerűbb blogbejegyzésünket!

Blogposzt hírlevél regisztráció
Sending
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]