Ezentúl nem ünnepelni való extra lesz, hogy a közös munka során tökéletesen kapcsolódhattok egymáshoz a kollégáiddal, hanem alap. A Teams ugyanis jó pár új funkcióval rukkolt elő, amivel még egyszerűbb és produktívabb lehet bármilyen együttműködés. Az alábbi kettő már elérhető!

Hatékonyabb meetingek = hatékonyabb csapatmunka

  • Háttér elmosása: Ezentúl, ha a Teams keretein belül videón keresztül kommunikáltok egymással, eltávolíthatjátok a háttérből a zavaró tényezőket, így mindenki csak arra fog figyelni, amire valóban kell: rátok és a mondandótokra.
  • Találkozók rögzítése: Ha valaki nem tud részt venni egy meetingen, akkor sincs veszve az információcsere, maximum egy kicsit eltolódik. A Teams ezen funkciójával ugyanis rögzíthetők a meetingek – ráadásul nem csak videós felvételre van lehetőség, hanem hanganyag vagy írott szöveg formájában is megörökíthetők a megbeszélések!

Iparágak és pozíciók támogatása

A Teams kifejezetten iparág specifikus és pozíció-specifikus új funkciókat is kapott, hogy megkönnyítse az olyan feladatok ellátását, amelyek szorosan kapcsolódnak egy-egy területhez. Így a teljes munkafolyamatok gyorsabbak és zökkenőmentesebbek lesznek. Az alábbi két újítás hamarosan napvilágot lát, ennek pedig az ügyfélszolgálatos kollégák fognak a legjobban örülni.

  • Home funkció: Egy olyan újítás, amely lehetővé teszi az ügyfélszolgálatot teljesítők számára, hogy mobiljukról dolgozva mindig a legfontosabb, legrelevánsabb információkat lássák. Egy mozdulattal jelölhetik, hogy mikor vannak éppen munkában vagy mikor töltik a szüneteiket. Jegyzeteket készíthetnek és friss információkat kaphatnak azonnal a műszakjukkal vagy a teljes napi teendőkkel kapcsolatban. Rengeteg időt és energiát spórolhatnak meg azzal, hogy sem fölös kattintásokra, sem fölös keresgélésre nem lesz szükségük.
  • Műszakok funkció: Az ügyfélszolgálati menedzserek úgy tervezhetik meg az aktuális beosztásokat, hogy az a kollégák prioritásainak is a legideálisabb legyen. Egyfajta önkiszolgáló műszakválasztás lehetséges a munkatársak számára a mobileszközeiken, és ennek a visszajelzéseit összesítve állíthatja össze a menedzser a beosztást. Ezeket aztán folyamatosan frissítheti és megoszthatja. A szabad vagy hirtelen megüresedő műszakokat a kollégák eloszthatják egymás között, így a munka sosem reked meg.

Hamarosan érkezünk egy újabb cikkel, ami további újításokat fog ismertetni, ha pedig türelmetlenek vagytok, olvassátok el az eredeti cikket ITT. :)