A digitalizáció korának egyik központi témája a kiberbiztonság. Ennek teljesülése nélkül a privát email fiókunktól kezdve, az üzleti tevékenységeinken át, a létfontosságú infrastruktúrák minden egyes ágáig, veszélyben lennének az adataink. Ahogy az idő előrehaladtával a támadók fejlődnek, úgy lesz egyre nehezebb az ellenük való védekezés is.

Reakcióul, a Microsoft három fő területre helyezte fókuszát: a felhasználók számára már eddig is elérhető biztonsági intézkedések erősítésére, vállalati szintű biztonsági rendszerek kialakítására és partnerségek kialakítására, hogy egy heterogénebb, kevésbé támadható világ jöjjön létre a számítógépes térben.

Biztonsági intézkedések – mindent a felhasználókért

Ügyfelei védelmének érdekében a Microsoft globális védelmi intézkedéseket hajt végre nap mint nap – a folyamat közben pedig megközelítőleg 6,5 billió jelet elemez. Ezen az úton több, mint tíz éve indult el a cég, napjainkban már több mint 3500 biztonsági szakember dolgozik teljes munkaidőben az adatközpontok biztonságossá tételén. Nagyjából 5 milliárd különálló támadást állítanak le havonta.

Vállalkozás szintű védelem

A felhő lehetővé teszi a Microsoft számára, hogy a begyűjtött információkat, a számítógépes intelligenciát és a felhasználói élményt egyesítve olyan megoldásokat kínáljon az ügyfelek számára, amelyek még sokkal biztonságosabbá teszik a céges munkát.

Vége a jelszavak korszakának

A Microsoft nem pusztán a saját platformját védi, hanem több százezer üzleti és SaaS alkalmazást, hála az Azure AD-hez való kapcsolódásnak. A Microsoft Authenticator segítségével az Azure AD-hez csatlakozott alkalmazások esetében támogatja a jelszó nélküli bejelentkezést.

Az Authenticator alkalmazás a jelszavas bejelentkezést egy sokkal biztonságosabb multifaktoros bejelentkezési móddal helyettesíti, ami kombinálja a telefonkészülék, az ujjlenyomat vagy az arc felismerését a PIN-kód használatával. A mulifaktoros bejelentkezést választva nem csak egyszerűbbé tehető a felhasználás, hanem mérföldekkel biztonságosabbá is.

Microsoft Secure Score

A Microsoft Secure Score az egyetlen alkalmazás, ami teljes körű és dinamikus jelentést képes készíteni egy adott felhasználó számítógépes biztonságáról. A Secure Score értékeléseket és javaslatokat ad a felhasználók számára, elősegítve a biztonságos és hatékony online jelenlétet. A kezdetekkor még csak az Office 365-re vonatkozó Secure Score-t most a teljes Microsoft 365-re kiterjesztette a Microsoft, sőt, gondolva a hibrid felhőtechnológiát alkalmazó munkafolyamatokra, az Azure Security Centerre is.

Hamarosan érkezünk a 2. résszel, ha türelmetlenek vagytok, olvassátok el az eredeti cikket!