2019-ben a cégek nagyobb összegeket fognak költeni az IT részlegük fejlesztésére, a pénz nagy részét pedig a biztonságra fordítják majd. Nyakunkon költségvetéstervezési időszak. Ahogy a világ változik, úgy változnak az üzleti feltételek is – ezeket a változásokat pedig az éves büdzsének is tükröznie kell. Azért is fontos, hogy mekkora részt hasít ki a költségvetésből a technológiai és az IT részleg, mert ezeknek a megvalósítása meghatározza a cég növekedését és a bevételi lehetőségeit.

A Tech Pro Research 2017-ben és 2018-ban is elkészítette a felmérést technológia szakértők segítségével. A cél az volt, hogy megvizsgálják, miben tér el a cégek 2019-es költségvetése az előzőktől, mely területekre fogják a legnagyobb összegeket költeni és a vezetőség vajon milyen jelentőséget tulajdonít az IT-nak.

A válaszadóknak mind 2017-ben, mind 2018-ban a következő kérdéseket kellett megválaszolnia:

  • Teljes költségvetésének hány százalékát fordítja a cég IT kiadásokra?
  • Technológiai költéseinek hány százalékát fordítja a cég IT kiadásokra?
  • Hogyan tudnának az IT kereskedők segíteni a vállalatnak a költségvetés összeállításakor?
  • Becslések szerint mekkora lesz a következő üzleti évi költségvetés?
  • Hogyan alakul az új költségvetés az előző évhez képest?
  • A vállalaton belüli üzleti egységek költségvetését összehasonlítva, mennyire tartja fontosnak az IT részleget a vezetőség?
  • A költségvetés szerint melyek a legfontosabb feladatok a következő naptári/pénzügyi évre?

A válaszok azt mutatják, hogy az IT büdzsé három legmeghatározóbb eleme: a biztonsági megoldások, a felhőszolgáltatások és a belső munkatársak oktatása. Azt is megerősítik a kapott válaszok, hogy az IT kiadások jelentősen emelkedni fognak 2019-ben.

A globális piacot nézve az IT kiadások várhatóan el fogják érni a 3,7 trilliárd dollárt, aminek nagyrészét a Gartner tanulmányai szerint új eszközök (számítógépek, tabletek, telefonok) beszerzésére fogják fordítani.

Ti mennyit fogtok költeni jövőre IT fejlesztésekre? …és mennyit kifejezetten a biztonságra?

A teljes riport ITT érhető el, az eredeti cikket pedig ITT olvashatjátok el!